У Дніпрі триває підготовка фестивалю «Сила нескорених»

07.10.2021 08:37   -

У Дніпрі триває підготовка до 5-го фестивалю «Сила нескорених». Масштабний  історично-патріотичний захід відбудеться 9 жовтня й приурочений до Дня захисників та захисниць України і 78-ї річниці визволення міста від нацистів, – розповідає armyinform.

Організатор заходу – Центр народної творчості «Дивокрай» за підтримки обласної влади, Командування гарнізону, ветеранів і громадськості.

Ювілейний фестиваль «Сила нескорених», головною метою якого є  патріотичне виховання, покликаний показати зв’язок між минулим і сьогоденням. Він об’єднає всіх, хто захищає Україну, хто підтримує наших захисників та справжніх патріотів, і дасть можливість гостям заходу на власні очі побачити, що таке війна.

У фестивалі братиме участь майже вся країна, — розповів директор Центру народної творчості «Дивокрай» Віктор Боняк. — Гості з Києва, Харкова, Одеси та Дніпропетровщини зроблять реконструкції боїв Другої світової та війни на сході України. Відтак люди, які ніколи не були на передовій, зрозуміють, через що кожного дня проходять наші військовослужбовці на фронті. Буде задіяно два десятки одиниць техніки, зокрема, як танки часів Другої світової, так і сучасні, а також літаки й зброя різних років.”

Також  у програмі фестивалю виставка військової та ретротехніки, захоплююче авіаційне шоу, виступи військових оркестрів, кінного клубу, кінопокази, майстер-класи тощо. Крім цього, гості свята смакуватимуть солдатську їжу від військових кухарів, а молодь дізнається про особливості навчання у вищих військових навчальних закладах, проходження строкової служби та за контрактом у підрозділах Збройних Сил України.

Захід відбудеться 9 жовтня у Дніпрі на території житлового масиву Ігрень в Ігренській балці, у районі вул. Сонячногірська. Вхід вільний.