Серед європейців найдорожче щастя в Швейцарії, а в Україні – найдешевше

24.03.2021 17:01   -

Під такою назвою: “Від Суринаму до України – це ті країни, де щастя коштує найменше” вийшла стаття на The Telegraph. В статті аналізують особливості фінансових прагнень в різних куточках світу встановлених дослідженням Expensivity. Найменші показники свідчать, зазвичай, не про скромність та аскетичність жителів країни, а про поточний рівень їхнього забезпечення. Хоча слід зважати і на співвідношення грошей та цін на основні продукти, такі, як хліб, м’ясо, молоко, а також алкогольні та тютюнові вироби.

Чи може це купити для вас розумний рівень щастя? А якщо може, скільки це коштуватиме?

Це два запитання, на які “відповіли” у новому дослідженні, яке намагається визначити ціну задоволеного життя – і те, як ціна змінюється залежно від того, де ви живете. Хоча деякі висновки, виявлені на сайті фінансових консультацій Expensivity, навряд чи здивують, адже чим розвиненіша країна, тим більше потрібно для комфортного існування в ній, – дослідження справді подає деякі інтригуючі моменти.

Опитування поєднує дані про різну купівельну спроможність національних валют із використанням показників Світового банку щодо паритету (ППС) (ДПП робить свої висновки, порівнюючи вартість широко доступних предметів, таких як банка конкретного безалкогольного напою або найпопулярніший бургер міжнародної мережі швидкого харчування на різних територіях) з місцевою вартістю життя, щоб скласти рейтинг країн за “ціною щастя”.

Європейською державою з найнижчою ціною щастя є Україна (11 301 дол. США ), тоді як найнижчою в Азії є Киргизія – 8 997 доларів США).

Звичайно, ця фраза потребує подальшого пояснення. Виявлені цифри – це не річний дохід, необхідний для того, щоб бути щасливим у самій країні, а точка насичення – сума, на якій ви досягли максимальної якості життя, а гроші не мають можливості зробити вас щасливішими. У випадку з Бермудськими островами, які, можливо, не дивно, є на вершині таблиці – становить 143 933 долари США на рік. В Австралії, яка посідає друге місце, ця цифра становить 135 321 долар. В Ізраїлі (третій) це 130 457 доларів. На четвертому місці Швейцарія – країна Європи з найвищим рейтингом – 128 969 доларів США.

Звісно, ці цифри здаються захмарними і такими, що тільки підтверджують мудрість про те, що за гроші щось таке не купиш. Однак, цифри в кінці списку теж досить цікаві. Наприклад, найдешевше у світі щастя можна знайти в Суринамі. В колишній колонії Нідерландів у Південній Америці потрібно лише 6799 доларів на рік, щоб досягти точки фінансового задоволення. Разом з тим, опитування в країні показало, що в середньому жителі Суринаму зароблять 5500 доларів на рік.

Опитування найцікавіше там, де воно виявляє деякі регіональні невідповідності.

У Європі Великобританія мріє про щастя за (91 940 доларів США ) а такі країни як: Норвегія, Швейцарія, Ісландія, Голландія, Бельгія, Ірландія, Люксембург, Австрія, Данія, Швеція та Фінляндія перевершили вимогливість англійців.

Хоча гроші – це не все, але якщо ваше середовище правильне, то їхня достатня кількість надає вам подушку, необхідну для побудови генерального плану, аби бути щасливим у своїй рутині. Чиніть позитивні дії, щоб отримати  контроль над своїм боргом , працюйте разом зі своєю громадою, щоб зробити життя придатним для життя в неідеальних умовах, і не вірте посмішкам на обличчях мільярдерів – їхнє щастя зазвичай удаване.