Пустельні пляжі, шум прибою та жодних медуз: у мережі опублікували кадри осінньої Арабатки

07.12.2021 18:49   -
Автор:

Арабатську Стрілку зняли в незвичному для любителів відпочинку на Азовському морі осінньому образі. Дороги з велотуристами замість автомобільного потоку, завмерла інфраструктура, пара над гарячим джерелом у Щасливцевому, море без медуз та чисті безлюдні пляжі – таким популярний курорт з’явився на нових кадрах, зроблених кореспондентом туристичного проєкту Arabatka.UA. Про це повідомляє Акцент.

Арабатська Стрілка – один із найпопулярніших азовських напрямків для літнього відпочинку серед багатьох українців. І більшість співвітчизників звикла бачити її залиту сонцем, із заповненими відпочивальниками пляжами і навіть не уявляють, наскільки мальовничими можуть бути осінні краєвиди коси. Але кореспондентові відомого профільного інтернет-видання Arabatka.UA вдалося не тільки показати міжсезонне перетворення курорту, красу та умиротворення приморської природи, а й заодно розвідати обстановку «по всіх фронтах».

На основі одержаних кадрів можна зробити кілька важливих спостережень. Так, після закінчення невдалого курортного сезону, зіпсованого навалою медуз, море нарешті очистилося: у воді немає і натяку на присутність медуз, а пісок на пляжах чистий з невеликою кількістю викинутих водою водоростей. Це, на жаль, не гарантує відсутність медуз влітку, але вселяє певний оптимізм і, принаймні, створює гарну картинку.

Крім того, серед опублікованих фотоматеріалів є кадри з гарячого джерела у Щасливцевому, яке влітку 2021 року було реорганізовано і тепер входить до складу комплексу для відпочинку «Територія здоров’я». На них чітко видно, що комплекс функціонує та приймає відпочивальників, хоча, як повідомляє видання, поки що без VIP-зони.

До речі, тепер відвідування термального джерела в Щасливцевому стало платним і в міжсезоння, воно коштує 20 гривень з особи. До слова, доступ до такого ж джерела у Стрілковому на території комплексу «Арабатські Терми» оцінено від 100 до 200 гривень залежно від часу, а вхід на територію джерела «Гарячий Ключ» за 30 км від Залізного Порту – 50 гривень на годину. Таким чином, щасливцевське термальне джерело залишається найдоступнішим за ціною серед гарячих джерел Херсонщини як для мешканців регіону, так і для туристів із найближчих областей.

У свою чергу мальовничі кадри від редакції Arabatka.UA не тільки нагадають про Арабатську Стрілку як місце для відпочинку протягом всього року, а й, можливо, допоможуть визначитися з планами на найближчі вихідні та майбутні зимові свята.