Папа запевняє, що задоволення від сексу та їжі – БОЖЕСТВЕННЕ

12.09.2020 07:16   -

Папа Франциск назвав задоволення від їжі та від занять сексом “просто божественними” в інтерв’ю італійському письменникові Карло Петріні для книги TerraFutura, – повідомляє Insider

“Задоволення надходить безпосередньо від Бога, воно не є ні католицьким, ні християнським, ні чимось іншим, воно просто божественне”, – сказав Франциск Петріні в книзі “TerraFutura”, яка вийшла в середу.

“Церква засудила нелюдське, грубе, вульгарне задоволення, але з іншого боку вона завжди приймала людське, просте, моральне задоволення”.

Here's the Worst Thing About Episode 7 of 'The Young Pope'

Папа Франциск назвав секс і радість від добре приготовленої їжі жертвами минулої церковної “моралі надмірності”, яку він розглядає як “неправильну інтерпретацію християнського послання”.

“Задоволення від їжі є для того, щоб зберегти здоров’я, харчуючись, як і сексуальне задоволення для того, щоб зробити кохання красивішим і гарантувати збереження виду”, – сказав Френциск. 

Релігійні погляди в минулому, які засуджували будь-яке статеве задоволення, “завдали величезної шкоди, яку можна відчути і сьогодні”, – вважає Папа Римський.

Френциск, якому 83 роки, народився в Аргентині. Отримав титул кардинала від папи Івана-Павла ІІ (2001). Його було обрано Папою на конклаві 2013 року. Перший понтифік-єзуїт. Прийняв ім’я на честь Франциска Ассізького. У миру — Хорхе Маріо Бергольйо (ісп. Jorge Mario Bergoglio). Має ліберальні погляди.

Папа порівняв своє задоволення від їжі з датським фільмом 1987 року “Свято Бабетти”, який розповідає про бідне село в датській сільській місцевості, де проповідник організував зі своїх прихожан сувору й аскетичну секту. Скромні жителі села, аскетичні й помірні в наїдках, задовольняються рибою та хлібною юшкою, були зачаровані калейдоскопом екстравагантних французьких страв, що йшли одна за одною, та вишуканих вин, які було приготовано героїнею фільма Бабеттою. Вона на всі виграні в лоторею гроші вирішила почастувати святковим обідом паству, що збиралася відзначити 100-річний ювілей свого проповідника, адже Бабетта в минулому житті була найкращим кухарем знаменитого серед гурманів «Кафе Англез», але коли опинилася в цій аскетичній громаді готувала, як і усі, нехитрі наїдки.   

“Задоволення від їжі та сексуальне задоволення походять від Бога”, – наголосив Франциск. 

The New Pope Recap, Episode 8: 'Eighth Episode'