Острів Джарилгач увійшов в топ-10 найпопулярніших екскурсійних напрямків в Україні

20.10.2021 14:34   -
Автор:

З початком пандемії в Україні стрімкими темпами став розвиватися внутрішній туризм. Не маючи можливості подорожувати за кордон так легко, як ще кілька років тому, українці зрозуміли, що на батьківщині цікавих для туристичних поїздок і відпочинку місць – курортів, природних парків і заповідних зон – нітрохи не менше. Одним із найбільш затребуваних, згідно з рейтингом Державного агентства з розвитку туризму, став Джарилгач, безлюдний острів в Чорному морі, повідомляється на сайті медіа-проєкту zhelezniy.com.

В основу рейтингу, який визначив найпривабливіші для українських мандрівників напрямки і об’єкти, лягли дані компанії Google про кількість запитів на відповідну тематику за дев’ять місяців 2021 року, а також статистика запитів, надана редакцією НІАП «Кирилівка.Укр» і службою бронювання пляжного відпочинку та екскурсій «Море24».

Так, острів Джарилгач, який переживає сплеск популярності, увійшов в десятку природних парків і заповідних зон, якими цього року українці цікавилися найчастіше.

Він виявився на восьмій сходинці списку Google-Україна. На першому місці – затоплене село Бакота в Хмельницькій області, яке називають українською Атлантидою. За ним слідують біосферний заповідник «Асканія-Нова», визнаний одним з семи чудес України, і карпатська фортеця-привид Тустань. Цього року українські туристи також цікавилися рожевими озерами в Херсонській області і блакитними – в Чернігівській, природним парком «Синевир» в Карпатах і Кінбурнською косою в Миколаївській області.

Безлюдний острів Джарилгач | Подорожі по Україні

Якщо ж брати статистику по зацікавленості відпочивальників морськими курортами Херсонщини та Запорізької області, то Джарилгач виявився в першій трійці запитуваних екскурсійних напрямків поряд із заповідником Асканія-Нова і островом Бірючий.

Нагадаємо, що Джарилгач – це безлюдний острів, який знаходиться в Чорному морі недалеко від Скадовська і відокремлює останній від відкритого моря, формуючи Джарилгачську затоку. Острів славиться дивовижними ландшафтами, неймовірною природою і безлюдними пляжами з дрібним білим піском і криштально чистою водою, в якій хлюпочуться дельфіни-білобочки. Сюди приїжджають насамперед заради острівної атмосфери і можливості відпочити наодинці з природою далеко від цивілізації.