Школярі Дніпропетровщини взяли участь у створенні першої всеукраїнської онлайн-збірки міфів та легенд України

20.10.2021 14:16   -

Восени цього року близько 2500 школярів та більше 200 вчителів із 23 областей України долучилися до популяризації української культурної спадщини. У межах національного конкурсу “Дивомандри. Україна – легенд та міфів країна” вони розповіли про міфи та легенди своїх рідних країв. Результат їхньої роботи зібрали в першу онлайн-бібліотеку міфів та легенд на сайті dyvomandry.com.ua. Тепер кожен охочий має змогу прочитати захоплюючі історії з рідних країв, надихнутися фольклором та вирушити у подорож по оповитих міфами куточках України. 

Немалу частину історій в онлайн-збірці склали міфи те легенди Дніпропетровщини. Школярі та вчителі із Дніпра, Кривого Рогу, Жовтих Вод та інших поселень області розповіли аж 17 легенд рідного краю. 

Крім того, експертне журі конкурсу визначило 10 найяскравіших міфів та легенд України. У якості відзнаки історії 10 переможців було розміщено на першій інтерактивній мапі Дивомандрів і за їхніми мотивами телеканал ПЛЮСПЛЮС створить анімаційний серіал, покликаний просувати українську культуру через яскравий сторітелінг.

“Було дуже приємно оцінювати роботи конкурсантів, бачити їхню залученість, купу крутих малюнків, якими вони проілюстрували міфи та легенди свого краю. Видно, що дітям не байдужий культурний спадок батьківщини, тож наша задача – допомогти їм з ним ознайомитися”, – коментує член експертного журі конкурсу, супервайзер та режисер анімації Олександр Голездренко.

Конкурс є спільною ініціативою телеканалу ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу групи 1+1 media та є автором однойменного мультсеріалу “Дивомандри”, а також комунікаційної агенції Havas PR. Проводиться за партнерства з “Освіторією” та за підтримки УКФ.