Жахлива трагедія у Харкові – згоріло 15 людей

21.01.2021 21:48   -

21 січня у Харкові в результаті пожежі в двоповерховому житловому будинку загинуло 15 людей, – про трагедію повідомила прес-служба ДСНС у Харківській області.

Пожежа сталася на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей – пожежа виникла на другому поверсі.

Керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зауважив, що дана трагедія є надзвичайною ситуацією державного рівня. Повідомлення про пожежу надійшло на пост о 15.03 а об 16:53 було повністю ліквідовано – нажаль, врятувати життя людей не вдалося.

«Спочатку туди прибули перші підрозділи служби з надзвичайних ситуацій -чотири одиниці техніки і пожежна драбина. О 16:14 пожежу було локалізовано на площі 100 квадратних метрів. О 16:53 пожежу повністю ліквідовано. У ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих осіб, 5 осіб – госпіталізовано до лікувальних закладів. За всіма ознаками пожежа кваліфікована як надзвичайна ситуація державного рівня», – зазначив Чечоткін.