МОН пояснило, як навчатимуться діти з 25 січня

21.01.2021 21:32   -

За повідомленням Міністерства освіти і науки, в Україні з 25 січня припиняють діяти посилені обмеження карантинного характеру, що були тимчасово встановлені на період з 8 по 24 січня.

В той же час, в силі залишаються обмеження щодо загального карантину, який був запроваджений урядом раніше – з 19 грудня 2020 р. до 28 лютого 2021 р. на території України уряд запровадив карантин, продовживши  дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. 

З 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти, визначені постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 bit.ly/2Y78No9. Водночас додаткові обмеження, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу“, – сказано в повідомленні.

Тож, школярі, що навчались 2 тижні дистанційно, уже в понеділок можуть повернутися у школи, натомість студенти, як і восени, продовжать оволодівати знаннями дистанціно, втім, уже не з такими жорсткими обмеженнями, що не забороняють категорично очні заняття – тут заклади вищої освіти можуть вирішувати самостійно, але в межах правил.

“Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання”, –  зазначив міністр МОН Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що карантин, який діє до 28 лютого, передбачає наступні обмеження щодо освітніх закладів.

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).