Зеленський не підтримує ідею нового “локдауну”

09.03.2021 19:07   -

Президент України Володимир Зеленський під час наради з урядом наголосив на тому, що виступає проти запровадження чергового жорсткого карантину із суворими обмеженнями (так званого “локдауну”). Натомість Зеленський покладається на адаптивний карантин і пришвидшення вакцинації, – повідомляється на сайті Офісу президента.

Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих. Ми наближаємося до середини березня і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби з коронавірусом“, – зазначив Володимир Зеленський.

Для збільшення темпів вакцинації українців уряд пропонує тісніше співпрацювати із обладміністраціями. Зокрема, планується створити мобільні бригади з вакцинації. Міністр МВС Арсен Аваков відзвітував щодо підготовки 50 таких підрозділів.

В уряді визнають, що за останні тижні відбувається приріст хворих на коронавірус і наразі в Україні вже зайнято 29 573 ліжок з виділених 70 157 ліжок для коронавірусних хворих.

«В Україні продовжує працювати адаптивний карантин. В областях зі значним поширенням коронавірусної хвороби запроваджений червоний рівень. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська й Житомирська області. Також майже 10 областей перебувають у помаранчевій зоні й близькі до червоного рівня», – наголосив Денис Шмигаль.