Зеленський вимагає підвищення зарплат своїм чиновникам: 47 тисяч гривень – їм мало

12.07.2020 09:49   -

Президент Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради пропозицію щодо перегляду встановленого у квітні обмеження чиновницьких зарплат. Завтра, 13 липня, парламент має розглянути дану пропозицію – відповідний проєкт розміщено на сайті ВР.

Зеленський пропонує, щоб встановлене раніше через епідемію коронавірусу обмеження зарплати чиновників у розмірі 47 230 гривень діяло не більше 3-х місяців. У разі схваленні даної пропозиції, обмеження перестане діяти завтра (воно було запроваджене саме 3 місяці тому, з 13 квітня).

Таке рішення Зеленського зрозуміти важко. Карантин закінчився? Епідемію подолали? Економіка зростає? Чи може виросли доходи українців і чиновникам соромно отримувати менше звичайного бюджентника?

Простіше кажучи, Зеленський дбає про своїх «бідних» чиновників на тлі того, що через пандемію коронавірусу і призупинення економіки середня зарплата в Україні за 6 місяців не зросла, а навпаки, зменшилась! Принаймні, про це свідчать дані про середню зарплату українців –  якщо у січні 2020 року вона складала 10727 гривень, то у травні вона була на рівні 10542 гривень.

Виходить, що проблеми українців» «слугу» не турбують?

Загалом, збільшення зарплат чиновникам є недоречним і суто з економічної точки зору – український бюджет за 1 півріччя 2020 року недоотримав більше 80 млрд гривень і виконаний лише на 87 %. Така інформація міститься на сайті Державної казначейської служби.

Постають 2 простих питання – де брати гроші для підвищення зарплат «слугам»? І друге питання: 47 тисяч “слугам” мало?

Ненажерливі якісь «слуги народу» нам попалися… Головне, що гарно обіцяли на виборах.

ФОПИ І ОБІЦЯНКИ ЗЕЛЕНСЬКОГО | Republic.com.ua