Зе-влада демонструє провальну політику по всіх напрямках – Ірина Геращенко

31.08.2020 12:29   -

На погоджувальному засіданні Верховної Ради 31 серпня народний депутат Ірина Геращенко зауважила на тому, що нинішня владна партія і сам президент Зеленський не здатні адекватно реагувати на виклики, що призвело до катастрофічної ситуації по трьом ключовим напрямкам.

«Три ключові проблеми, які сьогодні дійсно турбують суспільство – це дійсно катастрофа в економіці, це серйозна ситуація безпекова, про яку влада замовкла… і це дійсно катастрофічна ситуація з пандемією», – зауважила Ірина Геращенко.

Зокрема, Ірина Геращенко прокоментувала заходи влади у сфері протидії коронавірусній епідемії, підкресливши, що відведені для Фонду боротьби з пандемією гроші витрачаються не за призначенням, що призвело до тотальної неготовності нашої освіти до початку навчального року.

«Весною монобільшість направила на боротьбу із ковідом 65 млрд грн. Завтра починається школа. В освітньої сфери, зокрема, забрали 5 млрд грн на боротьбу із ковідом. Зараз на те, щоб діти і вчителі були забезпечені масками, не виділено жодної копійки. 450 тисяч вчителів на свої заплати (а це не 4000 доларів) будуть купувати маски і антисептики», – заявила Геращенко.

За словами народного депутата, гроші з антикоронавірусного фонду зараз активно витрачаються на так зване «велике будівництво», при цьому будівництво розпочинається без проведення тендерів і замовлення отримують «свої». Замість боротьби з пандемією, влада обрала піар і розпил бюджету на будівництві.

Окрім того, Геращенко зауважила на неприпустимості здачі національних інтересів України представниками Тристороннньої контактної групи в Мінську.

Весною монобільшість направила на боротьбу із ковідом 65 млрд грн. Завтра починається школа. В освітньої сфери, зокрема, забрали 5 млрд грн на боротьбу із ковідом. Зараз на те, щоб діти і вчителі були забезпечені масками, не видідено жодної копійки. 450 тисяч вчителів на свої заплати (а це не 4000 доларів) будуть купувати маски і антисептіки. Від пандемії постраждало 11 тисяч лікарів. Більше 60 медиків померли. Вони не отримали жодної страховки. А «Велике будівництво» перетворилося на великий роспил, де без тендерів витрачаються кошти платників податків. Ще більше занепокоєності викликає зовнішня політика влади. З вуст нинішніх очільників Тристоронньої контактної групи останні заяви звучать, як державна зрада. Iryna Gerashchenko під час Погоджувальної Ради звернула увагу парламентарів на три ключові проблеми, які турбують суспільство — це катастрофа в економіці, серйозна безпекова ситуація, про яку мовчить влада, і катастрофічна ситуація із пандемією.

Опубліковано Європейська Солідарність Понеділок, 31 серпня 2020 р.