“Зе-Команда” знову не впоралась: 5 міністрів уряду Шмигаля відправили у відставку

03.11.2021 19:04   -

Сьогодні, 3 листопада в українському уряді знову суттєві зміни – аж 5 міністрів позбулися посад. Погодившись із відставкою, заяви на звільнення за власним бажанням написали  Андрій Таран (міністр оборони), Олексій Резніков (віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України), Олексій Любченко (міністр економіки та перший віцепрем’єр-міністр) , Олега Уруського (віцепрем’єр-міністр – міністра з питань стратегічних галузей промисловості) та Романа Абрамовського (міністр екології та природних ресурсів). Верховна Рада погодила звільнення міністрів.

Нових міністрів планують призначити у четвер. Вже відомо, що посаду міністра оборони займе Олексій Резніков. Також є припущення, що на посаду самого Рєзнікова (віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України) може прийти депутатка від “Слуги народу” Ірина Верещук. Мабуть, вона добре розбирається у питаннях окупованих територій…

Замість Романа Абрамовського розглядають кандидатуру його першого заступника Руслана Стрільця. Замість Олега Уруського планують призначити голову митної служби Павла Рябікіна. А на посаду міністра економіки “Слуга народу” запропонує заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко.

Міністри у команді Зеленського міняються дуже швидко. Головне, щоб вони встигали [jx зрозуміти суть посадових обов’язків за короткий час перебування на посаді.