Як у Дніпрі будують бізнес на секонд-хендах

25.06.2019 19:00   -
Автор:

Виламані двері, штовханина до синців, збиття з ніг найслабших та залякування охоронців – це всього лише звичайне завезення речей в магазини секонд-хенду, розташованих у Дніпрі. Відповідний ажіотаж викликає завезення товарів класу “люкс”.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
Кілограм таких речей коштує 516 гривень – дорожче, аніж інший асортимент. Для цього у секонд-хендах залу розділяють на дві кімнати: в одній – дорожчі речі, в іншій – дешевші, за 219 гривень.
Більшість товару в день завезення отримають саме спритні перекупи, адже вони швидкі та часто нахабні. Кожен з них має в магазині свою позицію – поки хтось біжить за взуттям, інший у цей час скуповує футболки. За словами перекупника речей секонд-хенд Максима Фоменка, в середньому в такій професії можна заробити до 15 тисяч гривень на місяць.
“Найдорожча річ, яку я брав, це була курточка, коштувала мені 420 гривень. Я продав її другу за шість з половиною тисяч гривень”, – розповів Максим Фоменко.
Крім того, він зазначив, що заробити грошей можна навіть нічого не купуючи – для цього треба просто перевірити кишені речей. Там перекупники часто знаходять гроші та коштовності.
Куплені речі перекупники продають своїм “колегам”. Ті, у свою чергу, вже виставляють у соцмережах на них свої ціни. А деякі проводять цілі атракціони. Загалом ціна стартує від 50 гривень.