Збірна України мінімально поступилася Нідерландам на Євро-2020

14.06.2021 06:41   -

Збірна України поступилася у стартовому матчі групового етапу Євро-2020 збірній Нідерландів, – повідомляє Чемпіон.

Перший тайм завершився нульовою нічиєю.

У перші 45 хвилин лише чудова гра Георгія Бущана не дозволила збірній Нідерландів забити пару-трійку м`ячів. Вже на другій хвилині удар Мемфіса Депая парирує Бущан.

Синьо-жовті також швидко вибігали в контратаки, але без особливої небезпеки для воріт нідерландців. На п`ятій хвилині знову момент у господарів поля і Бущан знову рятує наші ворота після удару Дензела Думфріса.

В атаці в збірної України більш активним був Андрій Ярмоленко, кілька ударів якого заблокували захисники. Ще одного разу Ярмоленко пробив прямо в руки Мартена Стекеленбурга. На 39-й хвилині черговий сейв Бущана після удару з метрів 12-ти Джорджиньо Вейналдума не дозволив збірній Нідерландів повести в рахунку. Під завершення першого тайму на дальній стійці Думфріс з кількох метрів не поцілив у ворота.

Як мінімум понад 40 років не було такого, щоб в перші 10 хвилин одна з команд 7 разів пробивала по чужих воротах на Чемпіонаті Європи. Якщо припустити, що це вони такі потужні на фоні нашої пристойної збірної, то Нідерланди можуть серйозно сплутати карти фаворитам на Євро-2020. Є, звичайно, варіант, що це просто ми дозволили їм відчути себе королями турніру. Але нам хотілося б вірити у краще. Ну, а просто зараз весь світ у захваті від емоційного шоу, яке подарували наші хлопці разом з “помаранчевими”. Чемпіонат Європи по-справжньому відкрився тільки тепер. І за цей цілком приємний образ України в очах світу Шевченко, його італійський штаб, земляки-помічники та власне гравці заслужили компліментів. Ми точно не Росія“, робить висновок Тарас Котів.

А от у другій половині гри команди видали справжню гольову феєрію. Велнайдум на 52-й хвилині відкрив рахунок в матчі, а на 59-й Вергхорст подвоїв перевагу збірної Нідерландів. Здавалося б, що на цьому і все, адже господарі мали значну перевагу протягом всього матчу. Але на 75-й хвилині Андрій Ярмоленко створив справжній шедевр, забивши у своєму фірмовому стилі. А уже за 4 хвилини Роман Яремчук зрівняв рахунок. Українці дещо вирівняли гру, та Дамфріс на 85-й хвилині все ж приніс перемогу Нідерладам.

Нідерланди – Україна: огляд матчу 13 червня 2021

В іншому матчі нашої групи Австрія з рахунком 3:1 перемогла Північну Македонію. Ще в одній грі дня Англія з мінімальним рахунком здолала Хорватію.

Свій наступний матч українці проведуть 17 червня проти команди Північної Македонії.

Чемпіонат Європи-2020 з футболу

Група С

1 тур, 13 червня

Нідерланди – Україна 3:2 (0:0)

Голи: 1:0 – 52 Велнайдум, 2:0 – 59 Вергхорст, 2:1 – 75 Ярмоленко, 2:2 – 79 – Яремчук, 3:2 – 85 Дамфріс.

Чемпіонат Європи. Група C. Календар, результати, турнірна таблиця |  Євро-2020 | Champion.com.ua