Завтра у міськраді розкриють конкурсні пропозиції перевізників Дніпропетровська

25.09.2015 15:47   -
Автор:

28 вересня о 14.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради відбудеться засідання конкурсного комітету з розкриття конкурсних пропозицій, поданих на конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
Про це повідомили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Нагадаємо, Дніпропетровський виконком вирішив понизити граничний тариф на послуги з перевезення пасажирів майже на усіх міських автобусних маршрутах загального користування до 4 гривень.
При цьому самі маршрутники заявляють, по такі заяви політиків та чиновників є популістськими. Адже рішення виконкому набуде чинності лише після того, як департамент транспорту та зв’язку узгодить цей тариф з кожним автопідприємством, передає “Днепр Вечерний“.
Але радіти про обов’язкове і швидкому зниженні цін на міських маршрутах поки передчасно. Процедура погодження нової ціни може надовго затягнутися. Перевізники спантеличені цим рішенням, вважають його популістським, передвиборчим, а ціну – не відповідає реальним витратам.
– Ми й так знизили тариф з 6 до 5 гривень, – сказали нам в керівництві АТП-11231. – Він ледь покриває реальні витрати, на низці маршрутів автобуси працюють у збиток, про соціальні маршрутах взагалі мовчу. Не уявляємо, де можна знайти резерви для подальшого зниження ціни.
Відразу кілька керівників автопідприємств взагалі відмовилися коментувати це рішення, боячись накликати на себе гнів міської влади в період виборчої кампанії. Думка таких перевізників почасти висловив голова Дніпропетровської обласної профспілки роботодавців у сфері транспорту Олександр Різник:
– Це – вибори. Більше з цього приводу нічого сказати …
Ряд керівників, просячи не називати їхніх прізвищ, прямо назвали рішення популістським, передвиборчим. Дали прогноз: власники маршрутів нізащо не узгодять новий тариф з департаментом транспорту. А якщо їх змусять силою ввести новий тариф – автобуси просто стануть. У кращому випадку – пропрацюють до 25 жовтня, дня виборів. А потім повернуть стару ціну, мотивувавши це підвищенням витрат.
Читтайте також: Депутаты от БПП заставили горисполком снизить цену на проезд в маршрутках