Завтра у Дніпропетровськ прибуде посол Японії, що тримає курс до зони АТО

24.11.2014 16:49   -
Автор:

Завтра, 25 листопада, до Дніпропетровська прибуде Надзвичайний та повноважний послом Японії в Україні пан Шігекі Сумі. Він зустрінеться з найвищим керівництвом області.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Під час зустрічі будуть обговорені питання реалізації спільних програм у галузі медицини, освіти, космічних та інших інноваційних технологій, а також подальшої реалізації грандової програми “Кусаное” на Дніпропетровщині. В рамках програми низка установ Дніпропетровської області подали свої заявки на отримання фінансової допомоги. Сума грантової допомоги може досягати 100 тис. дол. США за кожною заявкою. Наразі Посольством Японії в Україні оброблено і направлено до Уряду Японії заявки, за якими очікується відповідь про фінансування на початку 2015 року. Зокрема, це реконструкеції шкіл та профтехучилищ, поставка медобладнання у лікарні.
Також у рамках візиту надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі ознайомиться з ситуацією в Дніпропетровській області, а після цього відправиться у зону АТО (Донецька область).
Прийом посла відбудеться за участі заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана, народного депутата України Бориса Філатова, радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Трейгермана.