Завтра – 19 грудня посилиться карантин у Дніпрі та області, який вже продовжено Резніченком до кінця зими – 28 лютого

18.12.2020 11:21   -

На Дніпропетровщині посилять карантин. Нові обмеження почнуть діяти з 19 грудня, – повідомили в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації, в Дніпрі з 19 грудня підприємствам всіх форм власності рекомендують встановити дистанційний режим роботи . А з 8 по 25 січня в Україні буде діяти жорсткий карантин.

«Аби стримати поширення COVID-19, Кабінет Міністрів прийняв рішення посилити в Україні карантин. Нові обмеження будуть запроваджені і на Дніпропетровщині. Передусім вони стосуються організації святкових заходів у закладах освіти та громадського харчування», – зазначили в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.  

З 19 грудня у закладах освіти заборонено проводити масові заходи, у яких беруть участь діти з більш ніж одного класу або групи, а також присутні відвідувачі. Зокрема, вистави, свята й концерти.

Не можна проводити свята, дискотеки, бенкети, майстер-класи та будь-які публічні події у розважальних закладах та закладах громадського харчування. Кафе та ресторани можуть працювати з 07:00 до 23:00. При цьому всі розрахункові операції мають бути припинені до 22:00. Виключення – ніч з 31 грудня 2020-го на 1 січня 2021 року. У цей період закладам громадського харчування дозволено працювати до 01-ої години.

На виставках у музеях та галереях заборонено приймати відвідувачів, якщо у приміщенні знаходиться більше однієї людини на 10 квадратних метрів.

Під забороною і релігійні заходи, якщо у приміщенні – більше 1 людини на 5 квадратних метрів. Та за умови недотримання 1,5-метрової дистанції просто неба.

В області продовжують діяти встановлені раніше  обмеження. Зокрема, заборонена робота хостелів, проведення масових заходів за участі понад 20 людей. Перевозити пасажирів дозволено виключно у кількості сидячих місць. Не можна перебувати у транспорті без вдягнутої маски.

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко підписав розпорядження про продовження карантину в регіоні до кінця зими.