Погода у Дніпрі та Україні – відлига та туман

18.12.2020 10:12   -

У п’ятницю, 18 грудня, в Україні істотних опадів не прогнозується, проте у більшості областей буде туманно,повідомили в Українському гідрометцентрі.

На заході України температура повітря вночі -2…+1 °С, вдень +1…+5 °С, на сході та півночі вдень -1…+1 °С, вночі від +1 до -2 °С, у Донецькій та Луганській областях — до -3 °С. На решті території температура коливатиметься вдень від 0 до +2 °С, а вночі — до -2 °С, на Закарпатті, в Одеській та Волинській областях протягом доби очікується плюсова температура — до +6 °С вдень та до +3 °С вночі, вітер змінних напрямків, 3—8 м/с.

Окремо синоптики наголосили, що вночі та вранці в західних, північних та центральних областях можливий туман, видимість 200—500 м (I рівень небезпеки).
Саме така погода буде в Дніпрі та області, без сонця і без морозів.

У Криму істотних опадів також не прогнозують, вдень +3…+5 °С, вночі трохи приморозить — до -1 °С.

У Києві 18 грудня температура протягом доби буде приблизно однаковою — від -1 до +1 °С, без істотних опадів, проте ймовірний туман.

Народний прогноз погоди

18 грудня відзначається день пам’яті преподобного Сави Освященного. Продовжуються Варварині морози.

У давнину говорили: “Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює”, що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом — на мороз; якщо без вітру б’є до землі — треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця