Завідувача кафедрою дніпровського вишу судитимуть за хабарництво

07.11.2021 10:49   -

Начальника військової кафедри Університету митної справи та фінансів м. Дніпра судитимуть за корупційною статтею – за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України). Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури в оборонній та військовій сфері.

За 10 000 гривень завідувач підробив навчальні відомості і допустив курсантку до отримання військового звання.

Встановлено, що у серпні 2021 року завідувач кафедри, достовірно знаючи, що курсант кафедри була відсутня на навчальному зборі, у зв’язку з чим не могла бути встановленим порядком допущена до складання державного екзамену та, діючи з корисливих мотивів, з метою власного протиправного збагачення, одержав від неї неправомірну вигоду в сумі 10 тис. гривень. Отримавши кошти, завідувач кафедри «допоміг» із затвердженням навчальних відомостей за результатами складання іспитів навчального збору, на яких вона була відсутня, що надало їй можливість бути допущеною та скласти державний іспит, здобувши у подальшому відповідне військове звання”, – сказано в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, що таке правопорушення згідно закону карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.