Завдяки програмі часів Порошенка Січеславщина отримала три нових аварійно-рятувальних автомобіля САРМ

03.11.2020 17:16   -

Три нових аварійно-рятувальні автомобілі САРМ передані ДСНС України для міст Кривий Ріг, Новомосковськ та Нікополь, – повідомляє в FB начальник ДУ ДСНС в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Реалізовано масштабний проект, яку започаткувала попередня влада ще 2018 року за програмою забезпечення безпеки дорожнього руху, яка включає поставку спеціалізованих аварійно-рятувальних машин (САРМ). Серед них 200 машин легкого типу, 80 – середнього та 18 – важкого.

«Вперше держава виділяє кошти на безпеку дорожнього рух. 5% Дорожнього фонду іде саме на забезпечення безпеки на автошляхах. Загальний обсяг фінансування Державної програми запланований у розмірі – 8,7 млрд. грн., з них: у 2018 році – 2,6 млрд грн, у 2019 році – 2,1 млрд грн., у 2020 році – 3,4 млрд грн. В рамках програми передбачено не тільки здійснення заходів щодо забезпечення безпеки на автошляхах, а також закупівля необхідної техніки та обладнання міністерствам і службам учасникам програми, такої як ми представили та передали сьогодні», заявив міністр інфраструктури Юрій Лавренюк під час передачі першої партії машин. 

Автівки покликані підвищити рівень безпеки при ДТП та оперативно допомагати постраждалим.

Рятувальники Рівненщини поповнили свій автопарк - 7 днів

Спеціальні аварійно-рятувальні машини застосовуються підрозділами ДСНС для оперативної доставки рятувальників, спеціального обладнання до місця виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих, рятування людей, заблокованих унаслідок дорожньо-транспортних пригод, і надання їм домедичної допомоги, ліквідації локальних вогнищ, ведення радіаційної і хімічної розвідки, зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, катастроф і стихійного лиха.

Що стосується базового автомобіля – пікапа Ford Ranger, то він оснащений дворядної 5-місцевою кабіною. У нього потужна рама, повний привід, 2,2-літровий турбодизель в 160 к.с. (385 Нм), механічна 6-ступінчаста коробка передач, електрична лебідка … Всі автомобілі укомплектовані світловими сигнальними пристроями з проблисковими маячками.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - 123439328_2756249661369778_349131822594837714_n.jpg

Компанія  «Валідус Спецавто»  працює з 2012 року і сьогодні виготовляє різні спецавтомобілі – для комунальних служб, МНС, а також для силових відомств. Виробництво здійснюється по замкнутому циклу. Кузовні надбудови роблять з використанням німецьких алюмінієвих профілів на болтах і клейових технологій. На підприємстві трудяться висококваліфіковані майстри, які пройшли стажування в Німеччині.

В основному відсіку, на висувних санчатах встановлені домкрат, разжим, інструмент для проникнення, бензоріз, різак, бензопила, шабельна пила, а також вогнегасники, медичні ноші та ін.

Що це значить для кожного автомобіліста? Те, що рятувальники зможуть швидше прибути на місце події, безпечно деблокувати постраждалих та надати першу медичну допомогу.

Автомобілі оснащені сучасним інструментом, засобами первинного пожежогасіння, навігацією, програмним забезпеченням, яке надає рекомендації щодо особливостей роботи з різними типами сучасних авто тощо.

Це великий крок вперед та надія на швидкий порятунок при ДТП для кожного учасника дорожнього руху.

Перший подібний автомобіль, який вже близько року використовується аварійно-рятувальним загоном в місті Дніпро став улюбленцем рятувальників та гарно показав себе в роботі, – наголошує Андрій Кульбач.