В одному з районів Дніпра можуть підтасувати результати виборів

03.11.2020 17:25   -
Автор:

На деяких виборчих дільницях Амур-Нижньодніпровського району Дніпра фіксується статистична невідповідність, а саме – аномально високі результати голосування у одного з кандидатів в мери в той час, як в цілому по місту, переважну підтримку отримує діючий голова міста Борис Філатов. Про різного роду махінації з боку одного з кандидатів у мери Дніпра (Загіда Краснова) повідомляє і видання Наше місто.

Український політтехнолог, керуючий партнер “Національної антикризової групи» Тарас Загородній вважає, що це може прямо вказувати на маніпуляції з бюлетенями. За його словами, така невідповідність в даних суперечить всім законам соціології і без втручання зацікавлених у фальсифікації осіб неможливо.

«На тих самих дільницях, де є підтримка діючого мера Дніпра та його партії, з’являються інші кандидати – це неприродний процес. До всього, є дільниці, які демонструють аномальний результат. Це ймовірні ознаки того, що були проведені маніпуляції з бюлетенями, які допомагають іншим кандидатам претендувати на більш високі місця», – вважає Загородній.

Відзначимо, що недавно журналістка публічно викрила лідера політичної партії «Громадська сила» Загіда Краснова в організації масової скупки голосів. Поліція в день виборів фіксувала порушення на виборчих дільницях в різних районах міста. Зокрема, виборці в кабінках для голосування фотографували бюлетені з відміткою біля прізвища Краснова і своїм паспортом, що є порушенням закону