Заради перейменування Дніпропетровська хочуть повернути місцеві референдуми

26.06.2015 17:47   -
Автор:

До кінця листопада Дніпропетровська міська рада повинна винести рішення про перейменування міста і близько 300 вулиць.
Про це розповів в.о. керуючого справами виконкому міської ради, співголова робочої групи комісії міської ради з найменування і перейменування вулиць Вадим Шебанов, передає Дніпро.depo.ua.
“Якщо у повноваження міської ради входить перейменовування площ, провулків, проспектів і вулиць, то міська влада буде цим займатися. Якщо не в наших повноваженнях перейменовувати місто, але в стороні стояти ми не можемо, то ми взяли на себе відповідальність запитати у городян, як ви бачите назву міста. У нас з вами 17 народних депутатів від області, 5 від Дніпропетровська, ще один пройшов за списком, тобто за великим рахунком лобі є”, – заявив Шебанов.
Читайте також: Опубликовали полный список улиц и районов Днепропетровска, которые хотят переименовать
“Ми вже думали, що нам на сесії доведеться підняти старий закон про місцевий референдум, внести до нього зміни і питання перейменування міста винести на місцевий референдум. Референдум все одно буде ближче до кінця вересня. Цей період співпаде з виборчою компанією, активність буде підвищена”, – додав він.
Відомо, що серед варіантів на перейменування Дніпропетровська є такі: Днепрослав, Дніпро, Січеслав, Дніпропетровськ, Днепровск, Днепрополь, Кодак, Новий Кодак, Святослав.