Фотограф-боєць АТО відкрив у Дніпропетровську виставку власних фоторобіт

26.06.2015 17:33   -
Автор:

Фотограф-боєць АТО Роман Малко відкрив у Дніпропетровській обласній державній адміністрації виставку власних фоторобіт.
Автор зізнався, що йому дуже приємно презентувати свої фотороботи у рідному Дніпропетровську, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«Деякі із світлин зроблені одразу після бою та обстрілів. Більшість фотографій показують настрій мешканців, їх стан. Дивлячись на них видно, що люди не готові до війни. На фотографіях не зображена кров. Щоб передати трагічність ситуації, не обов’язково показувати кров, достатньо просто опинитися у потрібному місці у потрібний час», – сказав Роман Малко. Він також додав, що виставка є благодійною. Під час її роботи усі бажаючі зможуть внести грошові пожертви, які будуть направлені до Харківської волонтерської організації “Cхід і Захід” на закупівлю форми, військового взуття та інші потреби військових. «Усі фотографії виставки будуть передані як подарунок обласній адміністрації. Сподіваюся, що виставку відвідають якомога більше людей», – сказав Роман Малко.
Радник голови облдержадміністрації Гліб Пригунов зазначив, що експозицію зможуть побачити мешканці інших районів та міст Дніпропетровської області. «Беремо на себе зобов’язання, щоб фотографії Романа Малко побачили якомога більше мешканців нашої області, оскільки ці світлини передають правдиві емоції сходу країни», – додав Гліб Пригунов.
Одну із своїх фоторобіт автор подарував центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, який працює при облдержадміністрації. «Дякуємо за подарунок – світлина прикрасить приміщення нашого центру. Щоденно до нас звертаються до 15-20 осіб і наші співробітники роблять усе можливе, щоб допомогти кожному», – сказала координатор цього центру Наталія Шуліка.
Більшість фотографій виставки представлені на першому поверсі обласної адміністрації, з рештою світлин можна ознайомитися у холі четвертого поверху адміністрації. Загалом експозиція нараховує 58 фото із зони АТО. Фотографії зроблені в гарячих точках, серед них блокпости, селища Золоте, Станиця Луганська та інші. На світлинах з-поміж іншого зображені військові, мешканці зони АТО, техніка, безпілотники тощо.