“Запас пока есть, но при таком потоке пациентов он может быстро закончиться”, – Голова лікарні імені Мечникова просить допомогти ліками

15.09.2020 10:16   -

Головний лікар обласної лікарні імені Мечникова, що у Дніпрі, заявив про те, що в його лікарні спостерігається катастрофічна нехватка медикаментів для лікування пацієнтів з коронавірусом. Про ситуаці. з ліками Риженко написав у Фейсбук.

Это лучшая помощь, о которой мечтаю. P.S.: АКТЕМРА ПЛАКВЕНИЛ МЕРОПЕНЕМ ЛИНЕЗОЛИД ВОРИКОНАЗОЛ НОРАДРЕНАЛИН Это всё препараты, применяемые для лечения КОВИД. Дорогостоящие. Противовирусные, антибиотики, противогрибковые, симпатомиметики.Принимаем в неограниченном количестве.Также будем благодарны за средства индивидуальной защиты – комбинезоны, респираторы, шапочки, высокие бахилы. Запас пока есть, но при таком потоке пациентов он может быстро закончиться“, – написав Риженко.

Цікаво, що Сергій Риженко, керівник лікарні, є кандидатом у мери Дніпра від партії “Слуга народа”. Наразі не зрозуміло, чому уряд звітує про повний порядок із забезпеченням дікарень в умовах пандемії, а їхній кандидат у мери фактично спростовує це, випрошуючи ліки у всіх небайдужих. Що сталося із протиепідемічним фондом, який був створений урядом саме на випадок таких ситуацій???

А ситуація і справді серйозна, про що свідчать коментарі під дописом.

Лежим с мужем в 6-й больнице. 6 дней медикаменты были, сейчас – нет. Две капельницы в день 2 тыс. 800 гривень. Но найти в аптеках этого препарата невозможно. Купили на утро – последний экземпляр. Что делать? Как быть? Температура не падает. Что умирать?“, – пише Ольга.

Від коментарів не утримався відомий дніпровський “активіст” Генадій Бутенко – за такі питання до Риженка, що наведені вище, Генадій узяв на себе сміливість зарахувати всіх в “уроди” та “філатовських ботів” – проблеми живих людей активіста не хвилюють.

Чего вы уроды и боты филатовские не пишите, что ваш уродец устроил массовые гуляния под час резкого роста заболеваний в Днепре? Что вы уроды напали на человека , который неделями живёт в больнице и спасает людей от COVID-19? Неужели ничего святого в душе нет?“, – написав Бутенко.

Нажаль, передвиборчий піар на будівництві доріг виявився дорожчим за життя українців. А кандидат у мери від провладної партії навіть не може похвалитись тим, що та сама влада забезпечила його заклад усім необхідним.