Замість децентралізації уряд порушує права місцевого самоврядування, – Купрій

22.12.2014 20:32   -
Автор:

Дніпропетровський нардеп Віталій Купрій заявляє, що на засіданні фракції Блок Петра Порошенка розкритикували урядові законопроекти в бюджетній та податковій сферах.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«На засіданні фракції БПП, яке зараз проходить в ВР, Віктор Пинзеник не залишив і мокрого місця на запропонованому урядом пакеті законопроектів в бюджетній та податковій сферах.
Проблема прихованого колосального розміру державного бюджету не вирішена. На сьогодні він складає до 15 % ВВП. Це 230 млрд. грн., більшість яких направлена на фінансування Нафтогазу, Фонду гарантування банківських вкладів та рефінансування комерційних банків.
Проект змін до податкового кодексу, на думку екс-міністра фінансів, руйнує Пенсійну систему, не стимулює платників і створює «уравнилівку». Замість децентралізації українцям пропонується фактично централізація фінансів, що порушує права місцевого самоврядування.
Пропозиція Пинзеника була: не поспішати з бюджетними і податковими законопроектами, тиснути на уряд, щоб той запропонував якісно нові документи. Зал аплодував.
Я особисто взагалі вважаю, що уряд латає дірки і не бажає нічого кардинально змінювати. Наприклад, я вважаю, що ПДВ – самий корумпований податок треба відмінити і встановити прозорий для адміністрування податок з обороту, скоротивши при цьому армію податківців-дармоїдів. Замість цього уряд збирається в тестовому режимі запровадити практику попередньої сплати підприємствами ПДВ у розмірі 40 млрд. грн., чим однозначно добити нашу економіку. За таке я голосувати не збираюсь», – повідомив політик.