За минулу добу терористи тричі обстріляли українські позиції на Донбасі

29.01.2021 08:58   -

За повідомленням прес-служби ООС, минулої доби, 28 січня, російсько-терористичні війська здіснили 3 збройні провокації, порушивши встановлений режим тиші. Окрім звичних уже кулеметів і гранатометів, бойовики викристали для обстрілу заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Катеринівки противник вів вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – відзначено в повідомленні.

Для придушення вогневої активності ворога, українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат і поранень серед особового складу українських підрозділів не було.

Від початку поточної доби, 29 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські захисники, несучи службу в зоні проведення ООС, постійно допомагають місцевим мирним мешканцям. Так, учора офіцери цивільно-військового співробітництва групи “Бахмут” передали дітям прифронтового селища Північне подарунки від волонтерів Вінниччини (відео).