За минулу добу терористи 7 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

25.03.2021 07:54   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 24 березня, російські найманці на Донбасі вчинили 7 провокацій, порушивши домовленості із припинення вогню. Бойовики використовували для обстрілів заборонені міномети калібру 120 мм, гранатомети, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети.

Неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Поблизу АВДІЇВКИ – російсько-окупаційні війська вели вогонь у бік наших позицій з гранатометів різних типів та стрілецької зброї, а в районі ЛЕБЕДИНСЬКОГО – ворог здійснив обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції українських захисників поруч населеного пункту ШУМИ окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту БОГДАНІВКА, окупанти вели вогонь по позиціям наших захисників з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнюється в повідомленні.

На щастя, згадані провокації не призвели до поранень і бойових втрат в українських підрозділах.

Окрім зазначеного, 24 березня передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували проведення інженерних робіт поблизу Водяного у напрямку передових позицій наших захисників.

Від початку поточної доби, 25 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, поблизу населеного пункту Світлодарськ, де незаконні збройні формування відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.