За минулу добу терористи 4 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі

01.12.2021 09:03   -

Упродовж минулої доби, 30 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку НЬЮ-ЙОРКА ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.Поблизу ПІВДЕННОГО противник здійснив обстріли двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. В бік ШУМІВ російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

Станом на 7 годину ранку, 1 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нагадаємо, що 29 листопада терористи здійснили нахабний обстріл з артилерійського озброєння – із окупованої частини України по околицях Станиці Луганської було випущено 47 снарядів калібру 122 міліметри. Місцеві й досі не можуть оговтатися, а в тамтешній школі, що буквально у 200 метрах від епіцентру вибухів, у вівторок заняття розпочалися із запізненням.Так, найбільше постраждала територія депо залізничної станції «Кіндрашівська-Нова».

На зображенні може бути: дорога