Працевлаштування людей з інвалідністю – одне з пріоритетних завдань служби зайнятості

30.11.2021 19:52   -
Автор:

Працівники Дніпропетровської обласної служби зайнятості об’єднують зусилля для того, щоб знайти гідне місце роботи для людини з інвалідністю. Результатом такої роботи є історії працевлаштування таких людей.

У липні 2021 року Арсеній Кубрін звернувся за допомогою у пошуку роботи до Марганецької міської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості (Філія).

Хлопець нещодавно закінчив навчання у спеціалізованій школі, відповідно досвіду трудової діяльності ще не мав. Тож фахівці Філії провели профілювання безробітного, за результатами якого кар’єрна радниця склала для нього індивідуальний план працевлаштування.

До пошуку роботи Арсеній поставився відповідально: ретельно дотримувався рекомендацій радниці, відвідував заходи служби зайнятості; отримав профорієнтаційні послуги та психологічну підтримку.

Одночасно до Філії звернувся фізична особа-підприємець Роман Саура. Роботодавцю на роботи тимчасового характеру потрібен був підсобний робітник. Кандидатура Арсенія повністю влаштувала підприємця і хлопця працевлаштували. Протягом чотирьох місяців він вдало виконував свої обов’язки, а у листопаді поточного року пройшовши стажування на посаді формувальника асфальтових плиток Арсеній отримав постійне місце роботи.

«Люди з інвалідністю у змозі ефективно працювати, навіть краще, ніж інші працівники, бо їх прагнення досягти успіху незрівнянно вище ніж у інших. У таких людей, як Арсеній, варто повчитися працелюбству, наполегливості у досягненні своєї мети», – зазначає роботодавець Роман Саура.