За минулу добу на Донбасі було зафіксовано 2 випадки порушення режиму тиші

18.01.2021 09:56   -

Прес-служба штабу ООС повідомила про два факти порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку терористів. Обидва випадки сталися поблизу населеного пункту Широкіне. Для збройних провокацій російські найманці використовували станкові протитанкові гранатомети.

Так в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Широкине, російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів“, – йдеться у повідомленні.

Обстріли бойовиків, на щастя, не привели до поранень і втрат серед особового складу українських підрозділів.

Про випадки порушення домовленостей по припиненню вогню українська сторона повідомила представникам ОБСЄ.

Від початку поточної доби, 18 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі в Мінську продовжує роботу з обміну полоненими та іншими утримуваними особами. Глава української делегації Леонід Кравчук наголосив, що даний процес має відбуватися згідно міжнародного законодавства і домовленостей в рамках Нормандського формату. Разом із тим Кравчук засудив намагання російських маріонеток в ОРДЛО та в Україні здійснювати обмін полоненими в якийсь інший спосіб – зокрема так, щоби це подавалось як заслуга окремих політиків в Україні.

Усі перемовини та процедури щодо повернення утримуваних російською стороною конфлікту громадян України здійснюють уповноважені державні органи України в рамках політичних угод, прийнятих в Нормандському форматі. Тому я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень та синхронізовані із ними дії пана В.Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні та зобов’язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту” – підкреслив Леонід Кравчук.