За допомогою дніпрян американці знову успішно запустили ракету в космос

04.10.2020 12:56   -

Про успішний пуск ракети-носія, створеної за участю підприємств космічної галузі України, – повідомили на сторінці Facebook Yuzhnoye State Design Office.

Попри всі складнощі спричинені пандемією відбувся вже третій запуск у цьому році із Центру космічних польотів, що на острові Воллопс (штат Вірджинія, США), проведено 12-й успішний пуск ракети-носія середнього класу «Антарес». РН вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель «Сігнус», який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3629 кг корисного вантажу на замовлення NASA – National Aeronautics and Space Administration. Забезпечення МКС, де постійно перебувають декілька космонавтів з різних країн відбувається завдяки успішній роботі українських і американських фахівців.

«Антарес» складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Сігнус» (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС», «Київприлад», «Хартрон-ЮКОМ», «ЧЕЗАРА», «РАПІД» та iн. Головний розробник ракети-носія – американська компанія Northrop Grumman Corporation.

Підготовка PH «Антарес», її випробування та пуск проходили за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП «ВО ПМЗ» та НВО «Хартрон-АРКОС». Згідно з контрактом, з території Конструкторського бюро «Південне» в режимі реального часу здійснювалася технічна підтримка пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації. Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності, – йдеться у повідомлені наших ракетобудівників.

Yuzhnoye нагадує, що 15 лютого цього року відбувся 11-й успішний пуск РН «Антарес», а 3 вересня з космодрому Куру вже вп’ятнадцяте успішно стартувала європейська РН «Вега», блок маршового двигуна 4-го ступеня якої розробило КБ «Південне».