Дніпро “помаранчевий”, а виши на карантині

04.10.2020 12:55   -

Про захворювання на коронавірус уже в п’яти вишах Дніпра та про відповідні карантинні заходи розповідає 34 канал.

В Університеті митної справи та фінансів у Дніпрі підтвердили сім випадків захворювання на коронавірус. Зокрема, захворіли два викладачі та п’ять студентів.

Реформа вищої освіти: що чекає на виші Дніпра? - «Интернет-издание «Днепр.  Главное»

У ДНУ імені Олеся Гончара SARS-CoV-2 / COVID-19 підтвердили у 16 ​​студентів і 6 співробітників університету. З понеділка виши частково переходять на онлайн-заняття.

ДНУ и IT-компании региона будут совместно повышать качество образования  будущих специалистов | Городской сайт Днепра

У “Дніпровській політехніці” підтвердили 12 випадків зараження Covid-19. Недуга діагностували у дев’ятьох викладачів і трьох студентів. Крім того, ще троє осіб перебувають на самоізоляції і чекають результатів тестів.

Національний технічний університет "Дніпровська політехніка" :: "Спілка  ректорів вищих навчальних закладів України"

Окремої статистики, скільки студентів і викладачів підхопили коронавірус, в Дніпрі немає. Але в міському департаменті охорони здоров’я кажуть, кількість хворих зростає, тому варто подбати про безпеку

Вже з понеділка обласний центр Дніпро опиниться у «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ та НС.

Все – через значне та стійке збільшення у місті кількості активних випадків захворювання на коронавірус.

Дніпро у «помаранчевій» зоні – це і закриття закладів, що надають послуги із розміщення, окрім готелів. І обмеження відвідування занять у профтехах та вишах – лише групами до 20 людей.

Не проводитимуть і планові госпіталізації у лікарнях. Винятки – надання меддопомоги онкохворим, вагітним, породіллям, новонародженим, паліативним хворим, а також у випадках загрози життю пацієнта.

Масові заходи дозволені за участі не більше 220 людей. Із розрахунку одна особа – на 10 кв м будівлі або території. Такі самі обмеження діятимуть і стосовно закладів торгівлі та побутового обслуговування.

Дозволять роботу лише тих спортзалів та фітнес-центрів, які зможуть забезпечити перебування не більше 1 людини на 10 кв м приміщення.

Обмеження діятимуть і у закладах харчування. Посадкові місця у приміщеннях мають бути заповнені не більш як наполовину.

Крім того, у Дніпрі продовжать діяти обмеження, встановлені для «жовтої» епідемічної зони.

В «жовтій» зоні – міста Кривий Ріг, Тернівка, Новомосковськ, а також Верхньодніпровський, Дніпровський, П’ятихатський, Солонянський та Царичанський райони. Решта території області – «зелена».

Наразі на Дніпропетровщині – 6423 підтверджені випадки коронавірусної хвороби, у тому числі 3981 – у Дніпрі. 3314 мешканців регіону одужали, 116 – померли.