З початку літа в області потонуло 26 людей

28.07.2021 07:01   -

ДСНС Дніпропетровської області повідомляє, що з початку літа на території регіону було зафіксовано 26 нещасних випадків на воді, що призвели до смерті людей. Із них – 5 діток.

Лише минулого тижня під час відпочинку на водоймах загинуло 4 особи – з них 1 дитина, ще 1 особу шукають:

  • 20 липня – місто Кривий Ріг, парк “Гданцівський”, р. Інгулець. Від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що під час відпочинку на березі річки приблизно о 14:13 пірнув у воду та зник чоловік. Водолазами КП “АРМС на воді” на відстані 4 м від берега та на глибині 2,5 м виявлено тіло загиблого.
  • 20 липня місто Кривий Ріг, р. Саксагань. При звірці зі службою «103» надійшла інформація про те, що під час відпочинку на березі річки приблизно о 17:00 місцевими мешканцями виявлено під водою тіло дівчинки 2014 року народження.
  • 24 липня при звірці зі службою «102» стало відомо, що в місті Павлоград на несанкціонованому пляжі р. Вовча під час купання місцевими мешканцями виявлено та доправлено до берега тіло громадянина, 1961 року народження.
  • 25 липня – місто Дніпро. Від заявника на спецлінію «101» надійшло повідомлення, що під час відпочинку в невстановленому для купання місці пішов купатися та зник громадянин. Водолазами-рятувальниками за допомогою водолазного спорядження обстежено 2500 м² підводної акваторії річки. Тіло чоловіка, 1955 року народженя, виявлено на глибині 8 м, в 40 м від берега.
  • 25 липня – місто Марганець, штучна водойма. Попередньо, під час відпочинку на березі водойми, пішла купатися та зникла громадянка, 1978 року народження. Надзвичайниками обстежено 300 м² водної поверхні та прибережну смугу. Зниклої не виявлено. 26 липня пошукові роботи продовжуються.

Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо, якщо не впевнені у своїх силах. Будьте пильними до дітей, адже кожна хвилина є вирішальною“, – наголошують рятувальники.