Ще один член “Зе-команди” “здувся” – Руслана Хомчака звільнили з посади

27.07.2021 19:12   -

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак йде у відставку. Про це повідомляють Фикти із посиланням на заяву прес-секретаря президента Сергій Никифоров.

З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Це рішення президента. Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Руслана Хомчака. Але президент хоче бачити синергію між Міністерством оборони та Збройними силами. Зараз же ми бачимо навпаки конфлікти, – зазначив Никифоров.

Зеленський уже ухвалив рішення про звільнення Хомчака і призначив Головнокомандувачем ЗСУ Валерія Залужного, – командувача оперативного командування “Північ”.

«Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою та без непорозумінь між керівниками… Ротації чи заміна керівників не мають розглядатися як щось надзвичайне. Якщо є потреба змінити керівний погляд на конкретному напрямку, це потрібно робити», – сказав Володимир Зеленський.

Але далеко Хомчак не пішов – Зеленський звільнив Михайла Коваля з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони і Першим заступником секретаря РНБО призначено … Руслана Хомчака.

Щодо нового Головнокомандувача ЗСУ: генерал-майор Валерій Залужний (46 років) у грудні 2019 року був призначений командувачем Оперативного командування «Північ». Раніше обіймав посади начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ – першого заступника командувача Об’єднаних сил (2018 рік), начальника штабу – першого заступника командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ (2017 рік). Був командиром 51-ї окремої механізованої бригади у 2009-2012 роках та 24-ї окремої механізованої бригади у 2007-2009 роках. Народився 8 липня 1973 у м. Новоград-Волинський Житомирської області. Закінчив з відзнакою загальновійськовий факультет Одеського вищого об’єднаного командного училища в 1997 році, а також із золотою медаллю у 2007 році – Національну академію оборони України. Звання «генерал-майор» отримав 23 серпня 2017 року.

Колишній командир волинської бригади став командувачем військ ОК «Північ» -  Волинь.Правда