З наявною динамікою «Слуга народу» втрачатиме електорат – результати соцопитування

29.01.2020 15:41   -
Автор:

З 17 до 21 січня на замовлення OBOZREVATEL соціологічна служба Центру Разумкова провела соціологічне дослідження на предмет політичних симпатій українців.
Під час проведеного опитування було враховано думку 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.
Згідно з результатами опитування, на питання «якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, за яку політичну партію Ви б проголосували?» українські громадяни відповіли так, як показано в таблиці 1 (нижче):

Якщо порівняти отримані в результаті дослідження результати із показниками дострокових парламентських виборів, то ми можемо побачити, що рейтинги політичних сил дещо змінилися.
Так, наприклад, рейтинг партії «Європейська солідарність» зріс на 50 %, тоді як популярність «Голосу» Вакарчука знизилась вдвічі. Позиції інших партій, в тому числі «Слуги народу», лишаються практично незмінними. Саме такі показники можна бачити в порівняльній таблиці (нижче):

Загалом можна бачити, що хоча рейтинг головної парламентської партії «Слуга народу» тримається на рівні минулих виборів до Верховної Ради, рейтинг її головного опонента «Європейської солідарності» – потроху зростає. І це всього за пів року. З такою динамікою, наступні вибори «Слуги» можуть не виграти.
Днепр.Главное