З’явилася петиція з вимогою відкрити аеропорт Дніпра для міжнародних авіакомпаній

15.11.2021 18:22   -
Автор:

На сайті місцевих петицій з’явилося звернення «Розблокування аеропорту Дніпра для доступних міжнародних перельотів».

12 жовтня цього року Україна та Євросоюз підписали угоду «Про відкрите небо», згідно з якою будь-які європейські авіакомпанії (в тому числі лоукости) можуть здійснювати будь-яку кількість рейсів з українських аеропортів до будь-яких європейських чи українських міст.

«Мешканці Дніпра втомились від такого монопольного становища у аеропорту Дніпра, який на сьогодні фактично перестав відповідати статусу «міжнародного», адже з нього не літає жодна іноземна авіакомпанія. Ба більше – навіть на внутрішніх рейсах зберігся лише один напрямок – до Києва», – йдеться у зверненні.

Якщо петицію підтримає щонайменше три тисячі мешканців Дніпра, вона потрапить на розгляд Дніпровської міської ради. І тоді вона зможе захистити права дніпрян на вільні подорожі, надані угодою «Про відкрите небо».

Ознайомитися із повним текстом звернення, а також підтримати петицію можна на сайті місцевих петицій за посиланням https://petition.e-dem.ua/dnipropetrovsk/Petition/View/1686?fbclid=IwAR1_uLiWQInEpdbREwKSmKKHxpWTn2ZdvnZyn4tWzhgVlDJAyw9vEyBNqmc.