Із 26 березня громадський транспорт Дніпра перевозитиме лише медиків і працівників критичної інфраструктури, — комісія ТЕБНС

25.03.2020 06:58   -
Автор:

Щоб максимально стримати розповсюдження коронавірусу у Дніпрі, із 00.00 26 березня користуватися громадським транспортом у місті зможуть лише співробітники критичної інфраструктури.
Спецрейси автобусів і електротранспорту безкоштовно перевозитимуть медичних працівників, поліцейських, рятувальників, робітників аптек, хлібзаводів, комунальних підприємств тощо. Їм видадуть спеціальні перепустки.
Також пасажирам потрібно бути щонайменше в масках, а також інших засобах захисту (окуляри та рукавички). Таке рішення ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки. За дотриманням особливого транспортного режиму, котрий діятиме щонайменше до 3 квітня, стежитимуть правоохоронці.
«Ми розуміємо, що це достатньо серйозний та відповідальний крок, котрий принесе велику кількість, зокрема, негативних відгуків. Однак це — вимушене рішення, хоча й важке», — сказав голова комісії ТЕБНС Михайло Лисенко за підсумками засідання 24 березня.
Зміни автобусних маршрутів мерія Дніпра оприлюднить найближчим часом. Електротранспорт курсуватиме за звичними напрямками. Водночас обмеження не стосується служб таксі.

За інформацією прес-служби ДМР