YouTube блокуватиме весь контент, який піддає сумніву ефективність вакцинації

30.09.2021 05:43   -

Відеохостинг YouTube у середу, 28 вересня, заявив, що блокуватиме відео, у яких піддають сумніву ефективність будь-яких вакцин, а не тільки від коронавірусу, –  повідомляється у дописі блогу компанії.

Наприклад, на YouTube не можна буде завантажувати відео з твердженнями, що вакцина проти грипу призводить до безпліддя, а також, що мРНК-вакцина, яка захищає від кору, паротиту та краснухи, може спричинити аутизм.

Речник YouTube заявив, що компанія також заблокувала канали двох активістів, які виступають проти вакцинації — Роберта Ф. Кеннеді-молодшого та Джозефа Мерколи.

YouTube та інші технологічні гіганти, такі як Facebook і Twitter, критикують за те, що вони не роблять достатньо, щоб зупинити поширення неправдивої інформації про здоров’я на своїх сайтах.

У вівторок YouTube видалив без можливості відновлення два німецькі канали російського пропагандистського телеканалу Russia Today через порушення політики дезінформації щодо COVID-19 “YouTube навсегда удалил два канала Russia Today из-за лжи”. Головний редактор RT Маргарита Сімоньян назвала дії відеохостингу «медійною війною». Роскомнагляд пригрозив заблокувати YouTube.

Президент США Джо Байден раніше різко розкритикував соціальну мережу Facebook за те, що вона, на його думку, докладає замало зусиль для боротьби з дезінформацією про вакцини проти коронавірусу. Однак у Facebook заперечили висловлювання Джо Байдена та заявили, що популярність вакцини серед користувачів соцмережі у США навпаки зросла.