Північна Македонія визнала українські сертифікати про вакцинацію від COVID-19

30.09.2021 06:19   -

Північна Македонія визнала видані в Україні сертифікати про вакцинацію від COVID-19, – повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.«Північна Македонія офіційно визнала українські свідоцтва про вакцинацію від COVID-19. Продовжуємо розширювати список доступних для в’їзду країн і збільшувати свободу подорожей для громадян України», — написав міністр.

COVID-сертифікат — це документ, який підтверджує вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат в Україні видається як паперовий, так і електронний — у додатку «Дія». Зараз COVID-сертифікат у «Дії» поки доступний користувачам iOS.

У серпні уряд Мальти визнав українські цифрові COVID-сертифікати про вакцинацію, що значно полегшує вʼїзд на територію країни.

19 серпня стало відомо, що Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» відповідають європейським. Таким чином, українці можуть подорожувати з ними у країни-члени ЄС. Тоді ж Євросоюз ухвалив аналогічне рішення щодо сертифікатів Північної Македонії.