Виконувач обов’язків міністра, за якого не голосують депутати, іде у відставку

08.04.2021 08:13   -

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву на звільнення. Вітренко вирішив піти з Міністерства енергетики, – повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформованих джерела.

Передбачалося, що після поїздки Вітренка з президентом Володимиром Зеленським до Катару ситуація може змінитися, але зрештою в.о. міністра написав заяву.

Сам Юрій Вітренко на питання РБК-Україна про можливу відставку на момент виходу публікації не відповів.

У прес-службі Міністерства енергетики виданню цю інформацію також підтвердити не змогли.

Нагадаємо, Вітренко наразі перебуває на посаді виконувача обов’язків міністра енергетики, оскільки парламент декілька разів провалював його призначення главою Міненергетики. 17 грудня 2020 року Верховна Рада не змогла призначити Юрія Вітренка міністром енергетики. За постанову про його призначення проголосували лише 186 нардепів при 226 мінімально необхідних.

А 21 грудня Вітренка призначили в.о. міністра енергетики.

Як заявляв у січні сам Вітренко, він планує піти з Міненергетики, якщо Рада не зможе призначити його міністром. Вітренко планував піти у бізнес після звільнення з Кабміну.

На початку березня глава Кабміну Денис Шмигаль говорив, що хотів би бачити Вітренка на посаді міністра енергетики та віце-прем’єра.