Вифлеємський вогонь миру прибув до Дніпра

14.12.2021 06:55   -

Вифлеємський вогонь миру прибув до Дніпра ранковим потягом з Києва, його зустрічали місцеві пластуни. Його шлях в регіоні розпочався на залізничному вокзалі Дніпра з урочистої всеукраїнської пластової стійки, – повідомляє Суспільне.

“Вифлеємський вогонь миру – це вогонь, який символізує добро, любов до ближнього, до своєї країни. Він обов`язково мандрує по всіх лікарнях, сиротинцях. Його значення полягає в тому, аби передати його тим, хто зустрічає Різдво не вдома. Він обов`язково поїде на Схід до наших воїнів”, – сказала представниця дніпровських пластунів Тетяна Кирпичова.

Пластунка Валерія Лихогруд каже: долучилася до зустрічі Вифлеємського вогню, бо вважає, що таким чином дає можливість відчути людям частинку чогось магічного.

Вифлеємський вогонь миру передадуть у лікарні, навчальні заклади та громадські організації області.

Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція. Її проводять перед Різдвом Христовим, поширюючи вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році.

Цьогоріч вогонь з Києва повезли до 22 обласних центрів України, а також до трьох міст на Сході України – Костянтинівки, Лисичанська та Маріуполя.