Пенсіонери зможуть витратити «Вовину тисячу» на ліки

14.12.2021 06:43   -

Повністю вакциновані українці, які старші за 60 років, зможуть витратити тисячу гривень за щеплення на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків, – про це Зеленський повідомив у понеділок, 13 грудня.

Умова для отримання грошей — повна вакцинація від коронавірусу. Урядовці вже отримали необхідні доручення. Механізми мають напрацювати впродовж тижня, а використання – вже з січня.

15 листопада президент Зеленський повідомив, що за вакцинацію від коронавірусу обома дозами українці отримають по тисячі гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку чи придбати книги. Або купити квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення. На виплати Кабмін виділив 8 мільярдів гривень.

Щоб отримати тисячу грн, необхідно мати COVID-сертифікат про повну вакцинацію у додатку «Дія», і тільки в ньому — не з порталу «Дія» і не паперовий. Подати заявку можна буде у додатку в кілька кліків, якщо ви громадянин України віком старший від 18 років.

Також потрібна спеціальна карта «єПідтримка» — оформити її можна в одному з банків-партнерів, яких з кожним днем стає більше. Відкрити карту можна і онлайн, і офлайн. Отримати гроші на звичайну картку не можна. Далі потрібно зайти у розділ «Послуги», вибирати «єПідтримка», картку для зарахувань «єПідтримка» та чекати надходження грошей. Детальна інструкція тут.