Виборчі комісії діють в інтересах Олександра Вілкула і «Опозиційного блоку», – політологи

09.10.2015 10:27   -
Автор:

У діяльності виборчих комісій Дніпропетровська активно використовується адмінресурс в інтересах «Опозиційного блоку» і його лідера Олександра Вілкула.
Про це на прес-конференції «Підсумки першого місяця передвиборчої кампанії» заявив політолог Андрій Шуліка, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
– Основу більшості виборчкомів складають представники «Опозиційного блоку» і «Блоку Петра Порошенка», і основні можливості впливу і використання адміністративного ресурсу вибудовують саме вони, – розповів експерт.
За його словами, це підтверджують факти відмови в реєстрації, як окремим кандидатам на посаду мера Дніпропетровська (Крупський, Ступак), так і політичним партіям, зокрема партії «Відродження». Політолог упевнений, що в цьому є особливий інтерес «Опозиційного блоку» і його лідера Олександра Вілкула, оскільки відмовляють кандидатам, які здатні відібрати голоси у «біло-блакитної» команди і її кандидата.
– Те, що не зареєстрували колишніх представників «Партії регіонів» свідчить про боротьбу за електорат, за потенційних виборців. Це вигідно «Опозиційному блоку» і Вілкулу, – повідомив експерт. З цим також згоден політолог Володимир Селезньов. Експерт розповів, що, не дивлячись та те, що кілька днів тому партія «Відродження» виграла апеляцію в суді, щодо Дніпропетровської та Новомосковської міських комісій, де зареєстровані і клони партії «Відродження» і клони її кандидатів, міська комісія все ще знаходить умови, щоб продовжувати відмовляти в реєстрації.
– Очевидно, все це робиться в інтересах команди Олександра Вілкула. Партія «Відродження» має одне електоральне поле з «Опозиційним блоком», і загроза розмиття результатів є саме у цієї політичної сили, – пояснив Володимир Селезньов.
Політологи впевнені, що відмови у реєстрації, незважаючи на рішення судів, будуть аж до дня голосування. Адже після виборів будь-які рішення прийняті на користь партії «Відродження» і Крупського ніяк їм не допоможуть.
– Рекламна кампанія партії набирала обертів, у них з’являлися прихильники, і складно говорити про реальність їх шансів перемогти на виборах, але мінімум 5% голосів партія «Відродження» та її кандидат у мери Крупський змогли б відібрати відповідно у «Опозиційного блоку» і Алескандр Вілкула . Але, природно, їм не дають цього зробити, – додав Андрій Шуліка.