Втрати солдатів Московії сягнули 15 тисяч осіб

21.03.2022 11:56   -

Станом на 21 березня війська РФ у війні проти України втратили вбитими 15 тисяч осіб, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

Втрати ворога у техніці: 498 танків, 1 535 бронемашин, 240 артилерійських систем, 80 РСЗВ, 45 ППО, 969 одиниць автотехніки, 60 цистерн з ПММ, 13 одиниць спецтехніки, 3 кораблі/катери, 24 БПЛА, 97 літаків і 121 гелікоптер.

Українські військові «ліквідували» на Харківщині полковника армії Московії Ігоря Ніколаєва, який був командиром 3-ї мотострілецької дивізії.

Окрім того, Збройні сили України завдали «значних втрат» підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії у районі Харкова та Ізюма Харківської області.

«Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки», – зазначають у Генштабі.

Названі втрати військ рф у війні проти України на 21 березня
  • Московія, починаючи із весни 2021 року, поступово нарощувала концентрацію військової техніки, озброєнь і військ біля українського кордону та на території Білорусі. Ударне угруповання сягнуло щонайменше 150 тисяч.
  • Розвідки США та Великої Британії попереджали, що президент Московії Путін має намір розпочати широкомасштабне вторгнення в Україну та атакувати Київ, щоб змістити законно обрану владу.
  • Чому ЗСУ без бронежелетів вступили у війну. Марченка звинуватили у закупівлі для армії неякісних бронежилетів – саме так пояснює запобіжний захід, обраний для посадовця Міноборони, голова Державного бюро розслідувань Роман Труба. Характерні уподобання слідчого цієї ганебної справи, який назвав ушльопками військових і волонтерів: “Полицейские с Рублевки” і “Russia Today”.
    У червні 2014 року Дмитро Марченко у складі 79-ї бригади виводив українських бійців з оточення у районі Савур-Могили. У жовтні 2014 року він брав участь в обороні Донецького аеропорту. У вересні 2015 року Марченка призначають на посаду начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Його управління відповідало за перехід армії на стандарти НАТО в речовому і продовольчому забезпеченні, за розробку нових зразків, створення технічних умов і контроль за виробництвом і якістю продукції, яку закуповують для ЗСУ, і, власне, за тендерні закупівлі. Українські ЗМІ характеризували Марченка як «одного із головних двигунів реформ» у матеріальному забезпеченні українського війська.
  • Керівник міжвідомчої робочої групи з розробки законопроєкту про сили територіальної оборони (ТрО) генерал-полковник Михайло Коваль стверджував, що Президент України Володимир Зеленський внесе законопроєкт на розгляд Верховної Ради України до кінця грудня 2020 року. Але цього не сталося. Крім того, команда Зеленського розкритикувала проєкт Закону №4504, що розроблений групою авторів та поданий депутатом Андрієм Шараскіним. Критиці було піддано положення, що стосуються зберігання зброї вдома, зміну підпорядкування і фінансування тероборони, зокрема було відмічено високі ризики сепаратизму закладені у проєкт.
  • США та інші країни НАТО почали терміново постачати озброєння в Україну попри звинувачення української влади у брехливому нагнітанні ситуації заради власної політичної користі.
  • Верховна Рада України відмовляється збільшувати видатки на ЗСУ.
  • У Верховній Раді найдовші “зимові канікули” за останні 10 років: пленарне засідання відбулося 17 грудня 2021 року, а наступне 25 січня, тобто це 38 днів без засідань.
  • 24 лютого на світанку Московія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму.
  • Московська армія обстріляла із артилерії українські прикордонні застави. Одночасно були завдані удари, зокрема із повітря, по понад 40 об’єктах військової інфраструктури в майже у всіх регіонах країни.
  • Після цього розпочався рух танкових колон та живої сили вглиб території України.
  • Путін це назвав «спецоперацією на Донбасі», а метою оголосив – «демілітаризацію і денацифікацію України».
  • Збройні сили України, Національна гвардія та загони територіальної оборони розпочали чинити запеклий опір.
  • В Україні був нарешті оголошений воєнний стан і загальна мобілізація.
  • Військові України вели чи продовжують вести важкі бої на підступах до низки міст. У більшості випадків російські військові зазнали серйозних втрат, намагаючись прориватися до Харкова, Маріуполя, Херсону, Чернігова, Києва.
  • «Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть», – з’ясував для себе Зеленський.
  • Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Московії, зокрема проти Путіна, через напад на Україну.
  • Україна направила позов проти Росії в Гаагу. Суд ООН 7 березня відкрив справу.
  • 16 березня. Міжнародний суд у Гаазі ухвалив проміжне рішення – наказав Росії припинити бойові дії в Україні. Кремль його ігнорує.
  • Окреме судове провадження щодо воєнних злочинів Росії в Україні веде в Гаазі Міжнародний кримінальний суд (МКС).