Втрат на 2 млн грн виявили аудитори у «Дніпропетровському електротранспорті»

28.07.2017 15:00   -
Автор:

Фахівці апарату Східного офісу Держаудитслужби провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності міського комунального підприємства «Дніпропетровський електротранспорт».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Східного офісу Держаудитслужби.
Як з’ясували державні аудитори, підприємство придбало за власні кошти світлові конструкції для прикрашання міста під час новорічних свят, хоча це не передбачено ані фінансовими планами підприємства, ані видами його господарської діяльності, що визначені статутом. Таким чином з порушенням було витрачено майже 832 тис. грн.
Крім того, міський бюджет недоотримав надходжень загалом на 566 тис. грн, оскільки підприємство занизило результати фінансово-господарської діяльності за 2011 рік та, як наслідок, не переказало до бюджету частини чистого прибутку. Також воно не переказало частини орендної плати та коштів за зданий брухт.
МКП «Дніпропетровський електротранспорт» оплатило послуги зі встановлення програмного забезпечення, аналізу інформаційних систем і програмних компонентів, надання яких не підтверджено первинними документами. Через це безпідставно було витрачено ще 297 тис. грн.
Майже 125 тис. грн підприємство зайво сплатило підрядним організаціям, які завищили обсяг і вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт; ще майже 110 тис. грн переплатило за завищені послуги з харчування і охорону об’єктів; безпідставно покрило витрати сторонньої юридичної особи на 74 тис. грн за посвідчення договору іпотеки та здійснення страхового платежу.
Серед інших виявлених порушень – оплата завищеної вартості проектних робіт, зайве списання паливно-мастильних матеріалів, порушення з оплати праці.
Загалом під час ревізії дніпровські аудитори виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 2 млн грн.
За недотримання законодавства з фінансових питань на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.
Матеріали ревізії передано до Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.