Всі московити несуть відповідальність за війну РФ проти України, навіть, якщо їх отруєно пропагандою

18.03.2022 11:58   -

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росіяни відповідальні за повномасштабне вторгнення Московії.

За словами глави МЗС України, вони несуть відповідальність, нехай і отруєну пропагандою.

«Дехто хоче жити у простому світі, де Путін несе повну відповідальність за війну. Реальність така, що хтось справді скидає бомби на українські міста, розстрілює евакуйованих, формує “Z”, підтримує Путіна в опитуваннях. Як і в 1930-ті роки, вони несуть відповідальність, нехай і отруєну пропагандою», – наголосив він.

О 5 ранку 24 лютого московитський диктатор Володимир Путін оголосив про початок «воєнної операції» проти України.

18 березня – 23-й день повномасштабної війни з Московією. Московські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.

З перших днів війни найбільш складна ситуація спостерігається у Харкові, Чернігові, Сумах, Маріуполі, Києві та околицях столиці.

Окупанти також намагаються захопити ті території Донецької та Луганської областей, які до війни були під контролем України.

За даними двох опитувань, проведених групою незалежних російських соціологів з інтервалом у півтора тижні з кінця лютого до середини березня, майже три чверті населення Росії підтримують війну з Україною, відчуваючи такі позитивні емоції, як гордість, радість, повагу, довіру та надію.