Всі бригади територіальної оборони отримали нарукавні знаки

17.09.2021 07:05   -

Головнокомандувач Генерального штабу Збройних сил Валерій Залужний затвердив символіку для окремих бригад територіальної оборони Сухопутних військ Збройних сил, – повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони – АрміяInform.

Всі бригади територіальної оборони отримали нарукавні знаки | Новинарня

“Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний затвердив нарукавні емблеми для окремих бригад територіальної оборони Сухопутних військ ЗС України. Всі емблеми розроблені в єдиному стилі, як і інші нарукавні знаки підрозділів ЗС України, в кольорах, характерних для механізованих військ. Однак є і особливість, яка буде відрізняти підрозділу територіальної оборони від інших частин, а саме: звужена зубчаста глава, яка символізує захисну стіну “, – сказано в ньому.

Також зазначається, що емблему отримали бригади тероборони: Дніпропетровській області, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Харківській, міста Києва, Київської області, Житомирської, Полтавської (116-я і 118-я бригади), Сумській, Чернігівській, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Волинській, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областей.

Всі емблеми розроблені в єдиному стилі, у кольорах, притаманних механізованим військам. Однак є й особливість, що буде відрізняти підрозділи територіальної оборони від інших частин, а саме: звужена зубчата глава, що символізує захисний мур.

Також з метою формування мілітарних традицій українського війська у символіці підрозділів територіальної оборони основний акцент поставлено не на адміністративні одиниці, штучно утворені за часів радянської окупації (часів), а на історичні регіони України.

Так, на більшості емблем зображені елементи історичної або сучасної символіки регіонів, у яких розташовані частини.

Також з метою формування традицій українського війська в символіці підрозділів територіальної оборони основний акцент зроблений не на адміністративні одиниці, штучно утворені при радянській окупації, а на історичні регіони України.

На більшості емблем зображені елементи історичної або сучасної символіки регіонів, в яких розташовані частини, однак при створенні використовувалася не тільки регіональна геральдика, а й історична символіка часів епохи козацтва.

Зазначається, що досі підрозділи тероборони використовували нарукавні знаки, які не були затверджені встановленим шляхом.

На емблемах були зображені герби областей і міст, в яких вони дислокуються, а також на них був розміщений неофіційний девіз територіальної оборони “Захистимо свій будинок. Захистимо Україну” і номер підрозділу.

Крім цього, зазначається, що нарукавну емблему отримало командування територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗС України.

На ній зображений золотий жезл, який розміщений на схрещених між собою двох козацьких мушкетах.

Як повідомляли Українськi Новини, в липні президент Володимир Зеленський схвалив збільшення чисельності Збройних сил з 250 до 261 тис. чоловік і формування системи національного опору.