Литва встановить на кордоні з Білоруссю паркан з колючим дротом довжиною 100 км

17.09.2021 05:52   -

Влада Литви до кінця року встановить на кордоні з Білоруссю паркан з колючим дротом довжиною 100 кілометрів, – повідомляє ERR з посиланням на заяву прем’єр-міністра Інгріда Шимоніте.

«Цього року на кордоні Литви з Білоруссю може бути прокладено 100 км колючого концертинового дроту. Це ділянка з найбільшим ризиком, вона становить близько 100 км і створює найбільше напруження для наших служб з контролю за кордонами», – сказала Шимоніте.

Міністр внутрішніх справ Агне Білотайте додала, що ведуться переговори з Міністерством оборони про виділення додаткових сил для цієї роботи.

У зв’язку зі стрімким зростанням нелегальної міграції на кордоні з Білоруссю, Литва вирішила побудувати бар’єр з дроту на ділянці кордону протяжністю в 502 км. У Литви в цілому 678,82 км спільного кордону з Білоруссю.

Раніше повідомлялося, Литва обвинуватила білоруських прикордонників в порушенні кордону.

Україна відправила до Литви дріт для охорони кордонів від напливу мігрантів. Україна відіслала понад 38 тонн гуманітарного вантажу.

Міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, заявив, що Захід повинен бути готовий не визнавати союзну державу між Росією і Білорусі в разі її утворення.

Габріелюс Ландсбергіс, глава МЗС Литви: Європа не має фінансувати тирана  Путіна, який на ці гроші купує танки | Інтерв'ю з України

За його словами, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко не має повноважень підписувати міжнародні угоди.

“Я тільки що сказав, що політичне і військове зближення між Білоруссю і Росією дуже турбує. Потрібно бути готовим до політики невизнання, якщо держави стали б єдині, маючи на увазі, що нелегітимний президент не має повноважень підписувати такі договори. Це повинно бути ясно заявлено голосом Заходу”, – сказав Ландсбергіс.