Вперше в історії України міноборони отримало від СБУ озброєння на 1 млрд грн

11.11.2021 14:51   -

Служба безпеки передала Міністерству оборони конфіскований арсенал озброєння, який фігурував у багатьох кримінальних справах контррозвідки, а саме ракети, двигуни до літаків, вибухівка тощо, – повідомляє пресслужба СБУ.

Міноборони отримало озброєння на 1 мільярд гривень. Усе воно було вилучено контррозвідкою під час різних спецоперацій і пербувало під арештом як доказ. З урахуванням війни в Україні СБУ вирішила віддати озброєння на баланс військового відомства, а суд та уряд санкціонували передачу.

Гранатомети, міни та постріли (боєприпаси) до гранатометів, 36 ракет 5В27Д для зенітного комплексу «Печора», складові частини до вогнепальної зброї, двигуни та комплектуючі до ударних вертольотів Мі-24 («Крокодил»), а також до літаків Су та МіГ, комплектуючі до бронетехніки, танків та реактивних систем залпового вогню, фосфорні, соляні кислоти та вибухівку.

У СБУ зазначають, що більшість цього озброєння було завезено до України російськими держкомпаніями.

У жовтні слідчі Державного бюро розслідувань знайшли на території роти патрульної поліції особливого призначення «Кривбас» великий арсенал зброї, який не стоїть на обліку. Імовірно, його хотіли продати.

У жовтні в Авдіївці виявили арсенал зброї та боєприпасів, імовірно, викрадених із Криму під час окупації півострова.

До цього СБУ затримала військовослужбовця, який розпродавав арсенал зброї, що зберігався на складах однієї з військових частин у Миколаєві.