“Вовина тисяча”: Зеленський пообіцяв по 1000 гривень усім вакцинованим українцям

15.11.2021 20:32   -

У своєму відео-зверненні 15 листопада президент України Володимир Зеленський вчергове закликав українців вакцинуватися проти коронавірусу.

Новий стимул для українців щоб вакцинуватися – 1000 гривень. Саме таку суму пообіцяв президент Зеленський усім, хто отримав (отримає) дві дози вакцини проти коронавірусу.

Кожен, хто отримав 2 щеплення зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто, через додаток “Дія”. за ці кошти можна буде придбати абонемент у фітнес-клуб чи спортзал, відвідати театр чи кінотеатр, концертний зал, музей, виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення“, – заявив президент.

Старт цієї програми оголошено на 19 грудня цього року і на неї планується виділити близько 3 млрд гривень. Володимир Зеленський також додав, що така ж сума буде виділена на програму і на початку 2022 року.

Президент підкреслив, що знає про проблеми із доступом до програми “Дія” деяких громадян України (зокрема, доступ до додатку мають лиш ті українці, що оформили закордонний чи внутрішній паспорт у вигляді цифрової пластикової карти), а тому переконав, що програма триватиме довго і всі українці зможуть отримати свої гроші.